085-7600107


Brand in een huis of bedrijfspand, het is een ware nachtmerrie. Buiten dat brand een levensbedreigend risico is voor aanwezigen kan het ook enorm veel materiële schade aanrichten wanneer er te laat wordt ingegrepen. Het plaatsen van rookmelders of brand- en ontruimingssystemen is daarom cruciaal als je Zorgeloosbeveiligd wilt zijn. Onze monteurs zijn allemaal gecertificeerd en adviseren graag welk systeem het beste bij jou past.

Rookmelders verplicht in huis
Sinds 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping van een woning een rookmelder te plaatsen. Een kleine plek met rook kan namelijk in een paar minuten uitgroeien tot een grote brand. Door het plaatsen van rookmelders wordt het kleinste beetje rook al gedetecteerd waardoor er snel kan worden ingegrepen of ontruimd. Rookmelders kunnen tegenwoordig ook gekoppeld worden aan een inbraaksysteem waardoor je ook gewaarschuwd wordt als je niet thuis bent.
De draadloze rookmelders die wij leveren hebben standaard een niet vervangbare Lithium batterij die bij normale omstandigheden 10 jaar meegaat.
Dit komt mooi uit want rookmelders dienen elke 10 jaar vervangen te worden.

Blusmiddelen voor in huis
Heb je ook al eens gedacht hoe je een beginnende brand thuis kan blussen zodat deze niet groter wordt en de schade beperkt blijft?
Wij leveren spuitbusblussers voor thuis welke 3 jaar mee gaan en welke wij tijdens het onderhoud aan het alarmsysteem ook kunnen controleren of alles nog goed is. Onze monteurs hebben deze blussers in de auto en kunnen u adviseren tijdens het onderhoud van uw alarmsysteem.

Rookmelders zakelijk
Rookmelders zijn zakelijk soms een verplichting vanuit het bouwbesluit, de verzekeraar of een wens van de pandbeheerder/gebruiker.

In al deze situaties kunnen wij de juiste oplossing bieden.
Denk hierbij aan brandmelders gekoppeld aan het door ons geleverde inbraaksysteem.
Ook kan het zijn dat het bouwbesluit eisen stelt aan een brandmeld-/ontruimingssysteem. Of dat een verzekeraar hier eisen aan stelt.

Voor deze situaties verwijzen wij je graag naar onze website www.zorgeloosbrand.nl voor meer informatie of neem contact met ons op.